VILLA FAHEY

 

The land on which we operate has a surface of 824 M².

The total constructed area is 280 M² above ground and 105 M² in the basement open to the swimming pool and sleeping areas.

Architecture privacy takes from the local tradition, the removing of outer (openings) holes and inner life.

In the current homes, the facades to the street accumulate anonymity, while the interiors develop into openings with the best views, bright and focused.

In villa Fahey, sobriety is not a sign of scarcity, rather synonymous of discretion, of moderate size, of practical suitability to current circumstances.

ARCHITECTS VISION IN SPAIN:

The project for the Villa Fahey is one of the most exemplary interventions of this study of architecture in Marbella, province of Malaga, Spain. The Villa is located in La Cala de Mijas Golf, Malaga, Spain. On a plot of 800 square meters architects have designed a private detached house of 280 sq. with garden and pool. The property shows as a piece of traditional architecture characteristic of the area with sober white walls, hardly elegant moldings and a ceramic tile pitched roofs only crossed by 3 small chimneys. Sobriety in this design, is a clear example of elegance, let the light slip by the white walls throwing large shadow planes that lap with depth the facades. A house designed as a gathering of volumes under these sloping roofs.

 

The architects have designed the facades accordingly with its direct relationship with the environment, submitting a tighter and overturned facade to the street and more permeable elevation associated to the private garden area. Every gesture has its reason for being and the sum of every detail makes the project is the result of consistency and respect for the environment.

This group of architects in Spain has worked in various countries in projects of detached house. The different cultures in which they have worked made them gain knowledge and enriched the way their undertake projects. These experiences contribute its architecture to be in constant evolution.

SHARE PROJECT
  • AÑO :
  • PROYECTO :
  • UBICACION :
YEAR

2009

PROJECT

SINGLE FAMILY HOME AND POOL.

LOCATION

PLOT 12, SECTOR C-3, URB. LA CALA GOLF, MIJAS, MALAGA, COSTA DEL SOL, SPAIN.