Edificio Noray - Arquitectos en Marbella
RESIDENTIAL

Edificio Noray

MULTY-FAMILY

RESIDENTIAL

EDIFICIO NORAY EN MARBELLA

 

The land on which we operate has a surface of 2,200 M².

 

The total constructed area is 4,500 M² above ground and 1,200 M² in basements for parking and storage.

 

We designed a building comprising a total of 35 apartments spread over a block, closed with a central courtyard and a pool area in the southern area of the plot.

 

The building Noray is designed to live and enjoy the scenery, light and shade. The spacious terraces, weightless, interrupt the monotony of the block to open in outgoing technical alacrity and beautifully crafted, to look out easily to the wonderful sea view. The abundance of large windows helps lighten the structure in addition to show its outside vocation.

 

SYNOPSIS PROJECT BY THE ARCHITECTS IN MARBELLA:

 

This project of collective housing, located in Marbella, San Pedro de Alcántara is the addition of a functional and aesthetic design at the same time. Its main façade shows a clear hierarchy and order in balconies position.

 

In the central part, in the three first levels, the architects in Marbella placed long lightly, curved and opaque balconies, flanked by terraces with glass railings that emphasize more the tray effect and minimizes the visual weight. That is how planners have reached to turn over the weight into the center of the façade making it lighter while we get near the corners.

 

The entire building perimeter is built with terraces, in coherence with the culture of light and the coast climate.

 

The experience of these architects as professionals in Marbella and all Costa del Sol brings them to wring out the virtues of the area, drawing benefit from the climate conditions with their architecture.

 

About the housing design, it is a very well structured project in one level. An interior patio with big dimensions brings light and ventilation to the vertical communication nucleus (elevators and stairs), and the main areas of the house (dining room, living room and principal bed rooms) open always to the façade, accompanied from a vast terrace that extends space.

 

It is a very logical structure with much studied traverse that gives grate functionality to the complex. The complexity of the development of the project has been reaching a simple, compact and functional solution.

  • AÑO :
  • PROYECTO :
  • UBICACION :
CLIENT

AMBERGAL INVERSIONES S.L.

PROJECT

PLURIFAMILIAR BUILDING AND POOL AREA.

LOCATION

PROMENADE OF SAN PEDRO DE ALCANTARA. MARBELLA, MALAGA. COSTA DEL SOL